Перуки и гръдни епитези

Перуките са медицински изделия, изработени от изкуствен или естествен косъм в различни дължини и цвят и под формата на различни прически. Тези от изкуствен косъм са предвидени за всекидневна употреба, съобразени са със специфичните потребности на клиентите и при продължително носене и подходяща грижа за тях не променят прическата и цвета си.

При нас може да изберете и поръчате перука от изкуствен косъм. Предлаганите изделия са стилни, с актуална визия и са изработени от висококачествени материали. Във вътрешната им част има специална мрежа, осигуряваща комфорт при носене и корекция на ширината.

При подбора на перуката нашите консултанти подхождат индивидуално, стремейки се да подсигурят Вашето високо самочувствие и удобство.

Когато поради определена причина не е възможно ползването на перука, може да носите тюрбан или кърпа.

Важно е да знаете, че съществува специална козметика и аксесоари за поддържане на перуката.

Тези продукти можете да намерите в нашите магазини.

Перуките са медицински изделия, като целевата помощ за закупуване /128 лв./ се отпуска съгласно Приложение № 7 към чл. 40, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания.

Право на целева помощ имат хората с определени индикации /след започната химиотерапия, при алопеция, вследствие на кожен проблем и др./.

Експлоатационния срок на перуките е една година.

Гръдните епитези са медицински изделия, които се използват от жени след ампутация на гърдата. Те са изработени от силиконов гел, чиято плътност е близка до тази на естествената гърда. Съществуват различни по форма и размери епитези.

Освен с козметична цел те се ползват и по медицински индикации – за намаляне риска от лимфедем, както и за възстановяване баланса на раменния пояс.

Ползването на епитезите е по– удобно да става в специализирано бельо. То е изработено със специален джоб за гръдната епитеза и е съобразено със спецификата на операцията.

При подбора на епитезата нашите консултанти ще се съобразят с Вашите индивидуални потребности и изисквания.

При нас ще намерете и олекотен обемозаместващ аксесоар, който е предназначен за ползване в периода след операцията, при упражняване на определен  спорт, а също и  по време на лъчетерапия.

Целевата  помощ за закупуване на гръдна епитеза /144 лв./ се отпуска съгласно Приложение № 7 към чл. 40, ал. 1 от Правилника за прилагане на Закона за интеграция на хората с увреждания.

Експолатационния срок е една година за първата епитеза, а всяка следваща се подменя на три години.

Допълнителна информация за отпускане на целева помощ и необходимите документи за това може да намерите в страницата ни как да получим медицинско изделие

Изпратете ни съобщение

Други публикации

Примерни упражнения и самомасаж на ходилата при плоскостъпие при деца

Какво представлява плоскостъпието? С терминът плоскостъпие се обозначава спадането на някой от сводовете на ходилото. Най-често се наблюдава спадане на медиалния надлъжен и/или напречния свод.

НАУЧИ ПОВЕЧЕ