PermaFoam®/ ПермаФоам – Пенеста превръзка

Описание

PermaFoam представлява хидроактивна, полиуретанова превръзка със специална пенеста структура, действаща на капилярен принцип. Благодарение на високата абсорбация , която поддържа влажна среда в раната , се образува нова гранулационна тъкан, особено необходима при хронични рани като варикозни язви или декубитуси. Ексудатът мигновено попива в повърхността , далече от засегнатото място, като по този начин се минимизира риска от разводняване на тъканите.

PermaFoam Comfort е предназначена  за лечение на повърхностни рани със силна до умерена секреция, особено върху чувствителни или вече увредени раневи зони и при инфектирани рани в комбинация с Atrauman Ag. Лесно приложение при пациенти с нечувствителна кожа благодарение на самозалепващия адхезивен кант около ръбовете на превръзката.

СПЕЦИАЛНИ ВИДОВЕ:

PermaFoam Cavity съдържа много силно абсорбираща полиуретанова пяна , която изсмуква ексудат и същевременно създава влажна среда за раната. Така се активизират естествено заздравителните процеси и развитието на нова епителна тъкан. Външният пенест слой е противобактериален и намалява риска от размекване по ръбовете на засегнатото място. Позволява различно сгъване според индивидуалните нужди на раната и гарантира надежндо отсраняване на натрупания секрет. Предназначена е за лечение на дълбоки и кухинни рани. При лечение със стандартна компресионна терапия, превръзката задържа 90 % течности , което я прави изключително подходяща за ефективно третиране на венозни язви в долната част на крака.

PermaFoam Sacral  е със специфична форма , подходяща за лечение на рани в сакралната област. Съдържа хипоалергенно залепващо фолио с водо- и бактерио-непроницаем кант за перфектно фиксиране към кожата.

PermaFoam Concave e предназначена за лечение на рани в областта на петата, коляното и лакътя. Адхезивният кант позовлява лесно поставяне и стабилна фиксация към засегната зона.

Различните видове PermaFoam са подходящи за :

  • Хронични рани.
  • Дълбоки и тежки рани.
  • Варикозни язви в комбинация с компресивна терапия.
  • Изгаряния до втора степен.
  • Трахеостомия.

Внимание:

Да не се използва при рани с открити кости, мускули и сухожилия, както и при инфекции, причинени от гъбички от 2-ра и 3-та степен изгаряния.

Смяна :

По клинични показания и при поява на секреция около ръбовете на превръзката.

Ако раната не е усложнена PermaFoam може да остане до 4 дни. Това зависи от колиечеството на раневия секрет и от състоянието на самата превръзка.

PERMAFOAM

 

PERMAFOAM COMFORT

 

PERMAFOAM CONCAVE

 

PERMAFOAM SACRAL

Производител: Paul Hartmann, Германия

 

Направи запитване
Реха Бул 2024 Всички права запазени. Web Design by K!K!Design.