Hydrocoll®/ Хидрокол – Хидроколоидна превръзка

Описание

Хидроколоидните превръзки са добре познати и са доказали ефективноста си. Те са биоразградими , меки и гъвкави и прилепват стабилно към кожата като не ограничават и не затрудняват движенията. Активната повърхност създава влажни условия за раната, имащи за цел да активизират процеса на заздравяване , без да причиняват омекване и разграждане на тъканите.

Hydrocoll съдържа хидроактивни частици, които абсорбират замърсения,излишен ексудат, за да образуват гел структура. Действието на тази структура предотвратява изсъхването и дразнението в областта на раната и стимулира клетъчното делене. Покритието е прозрачно, водоустойчиво и непропускливо за бактерии. Особено ефективна при бавнозарастващи рани и за лечение на рани в процеса на гранулация.

Hydrocoll Thin е с тънък, самозалепващ, без съдържание на желатин, слой, предназначен за лечение на леко ексудиращи или във фазата на епитализация рани.

Предлагат се в различни размери, готови за употреба.

Различните видове Hydrocoll са подходящи за :

  •  Овлажняване на неинфектирани рани с лек до умерен ексудат.
  • Бавно заздравяващи рани.
  • Изгаряния до втора степен.
  • Декубитуси.
  • Кожни участъци използвани за пластика и трансплантации.

Внимание :

Не трябва да се използва при язви в областта на костите, мускулите и сухожилията или при изгаряния от трета степен, инфектирани рани ( включително и гъбични инфекции ) .

При подбора на подходящ размер на Hydrocoll е необходимо да се знае , че активната част от превръзката трябва да покрие площ с 1 см. по-голяма от раната.

След отстраняване на превръзката на раната може да остане хидроколоиден гел, който не трябва да се счита за гной и може да бъде почистен с физиологичен серум или разтвор на Рингер.

Смяна:

Когато превръзката се обезцвети видимо и оформящото се в средата мехурче от насъбран ексудат  достигне приблизително размерите на раната.

HYDROCOLL

 

HYDROCOLL SACRAL

 

HYDROCOLL CONCAVE

Производител: Paul Hartmann, Германия

 

Направи запитване
Реха Бул 2024 Всички права запазени. Web Design by K!K!Design.